18 lipca 2023 r
Obejrzyj 12 minut
Źródło/Ujawnienia
Ujawnienia: Twellman jest dyrektorem ds. wiedzy Amerykańskiego Towarzystwa Dietetycznego.
Tegoroczne sesje i doroczne spotkania American Society for Scientific Nutrition odbędą się osobiście w Bostonie w dniach 22-25 lipca.
Gwen Twellman, Dyrektor ds. wiedzy Amerykańskiego Stowarzyszenia Dietetycznego powiedział Healio, że w konferencji weźmie udział ponad 3000 pracowników służby zdrowia i przemysłu, co czyni ją „wyjątkową”.
„Naprawdę przyciągamy interdyscyplinarną publiczność z całego świata” — powiedział Twellman. „Uważamy, że wszystkie te głosy muszą zostać wysłuchane, aby promować odżywianie oparte na dowodach”.
Twellman podkreślił również kilka sesji, które obejmą „gamę wszystkich tematów pod parasolem odżywiania”.
„Mamy sesję na temat ultra przetworzonej żywności” – powiedział Twellman. „To trudny temat. Wiemy, że ograniczenie tych pokarmów może prowadzić do niezaspokojonego spożycia kluczowych składników odżywczych i prawdopodobnie niższej jakości diety, dlatego musimy wiedzieć więcej na ten temat”.
Inne dyskusje obejmują badania nad możliwym genetycznym podłożem preferencji żywieniowych, antagonistyczną współpracę w zakresie adaptacji metabolicznej oraz ogólne obawy dotyczące wpływu kwasu linolowego i zaleceń dotyczących włączania go do diety.
„Naprawdę myślę, że nowa nauka, która zostanie zaprezentowana na spotkaniu, będzie naprawdę ekscytująca” – powiedział Twellman.
More Stories
Nowy raport WHO pokazuje, jak miasta przyczyniają się do postępu w zapobieganiu chorobom niezakaźnym i urazom
Naukowcy identyfikują „najlepszy punkt” bezpiecznej operacji po zawale serca
Badanie wykazało, że 20% dzieci chorych na zapalenie płuc nie otrzymuje antybiotyków