Biegowelove.pl

informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej

Wellington.Scoop » Simon Gault współpracuje z Samsungiem i Sparkiem, aby przygotować homara

Wellington.Scoop » Simon Gault współpracuje z Samsungiem i Sparkiem, aby przygotować homara

Informacja prasowa – Samsung
Aby zapewnić wyjątkowe doznania kulinarne, firmy Samsung i Spark nawiązały współpracę z wielokrotnie nagradzanym szefem kuchni Simonem Gaultem oraz Charley Noble Eatery and Bar w Wellington. Korzystając z ramienia robota zasilanego siecią 5G firm RML Machinery i ABB Robotics, zwanego Robo-Chop, Simon pomógł dzisiaj przygotować pysznego homara dla gości w Wellington, a wszystko to w jego restauracji w Auckland oddalonej o ponad 600 kilometrów.

Współpraca pokazała siłę ultraszybkiej łączności 5G firm Samsung i Spark, która jest obecnie wdrażana w głównych miastach Nowej Zelandii. Simon miał obrazy tego, co działo się w Wellington, za pomocą serii telefonów Samsung S23, na których rejestrowano całą akcję.

„Jesteśmy podekscytowani możliwością przeniesienia naszej współpracy ze Spark na wyższy poziom i zademonstrowania możliwości 5G w ten wyjątkowy sposób” – mówi Todd Selwyn, dyrektor ds. sieci w Samsung Electronics w Nowej Zelandii.

„Technologia 5G, którą dostarczyliśmy firmie Spark w Wellington, pozwala na zwiększenie przepustowości i ruchu sieciowego w Wellington CBD. „To wydarzenie upamiętnia zasięg 5G w całym Wellington CBD i jesteśmy bardzo dumni, że możemy zapewnić infrastrukturę, która wyzwala kolejną falę innowacji” – mówi Todd.

Próba rozpoczyna się, gdy Spark dociera do 90 lokalizacji w całej Nowej Zelandii z dostępem do sieci 5G. Spark robi ogromne postępy we wdrażaniu i jest podekscytowany możliwością wykorzystania swojego potencjału we współpracy z legendarnym Simonem Gaultem i partnerami, mówi Renee Mateparae, dyrektor ds. sieci i operacji w Spark.

„To naprawdę świetny przykład naszych wskazówek dotyczących kaupapy w Spark – Hello Tomorrow – które polegają na wykorzystaniu technologii do uwolnienia Aotearoa pełnego potencjału.

Mamy nadzieję, że współpracując ze wspaniałymi lokalnymi innowatorami, takimi jak Simon i Charlie Noble, oraz światowej klasy technologią, taką jak Samsung, stworzymy przyszłość pełną możliwości.

„W miarę wprowadzania 5G do większej liczby Aotearoa i zaczynania podłączania wszystkich naszych lokalizacji komórkowych 5G do w pełni kompleksowej sieci 5G, zaczniemy widzieć o wiele więcej przypadków użycia, takich jak Robo-Chop, gdy Nowozelandczycy zaczną zdawać sobie sprawę z transformacyjnego potencjału tych technologii nowe możliwości 5G na szerszą skalę.” Much.

READ  Ostrzeżenie Microsoft „Wyłącz i włącz ponownie”, Windows Update, Bezpieczeństwo

Simon Gault, wielokrotnie nagradzany szef kuchni z Nowej Zelandii, mówi: „Gotowanie z robotem 5G to coś, o czym nigdy nie myślałem, że będę robić w swojej karierze. To było naprawdę epickie doświadczenie! Nie mogę się doczekać, aby zobaczyć, jak technologia 5G będzie się rozwijać w przyszłość, szczególnie w branży kulinarnej.”

Specjaliści ds. robotyki z firmy Hamilton, RML Machinery i ABB Robotics, również pomogli w realizacji projektu. „Codziennie współpracujemy z wiodącymi technologiami, takimi jak robotyka i szybkie sieci, aby zaspokoić różnorodne potrzeby klientów” – mówi Darryl Joyce, dyrektor generalny RML. „Uwielbiamy wyzwania i lubimy dodawać do rozmowy o możliwościach jakie może przynieść technologia i automatyzacja, dlatego była to świetna okazja dla zespołu RML do zaprezentowania przyszłych możliwości.

Kreacja Simona Gaulta sub-5G obejmuje delikatną bułkę wypełnioną najwyższej jakości homarem nowozelandzkim, uzupełnioną świeżą sałatką, pikantnym sosem z limonki kaffir i kolendrą, posypaną prażonymi białymi nasionami sezamu, wodorostami Coromandel, odrobiną chili, solą morską Obito Bay, i odrobinę bonito.

Przyszłość jedzenia i smaku jest tylko jeden bajt stąd!

Treść jest źródłowa Scoop.co.nz
Oryginalny adres URL