Biegowelove.pl

informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej

Vero: Restauracja Vero w Belfaście, otwarta pięć miesięcy temu, zamyka swoje podwoje: „Czasami się mylisz”

Vero: Restauracja Vero w Belfaście, otwarta pięć miesięcy temu, zamyka swoje podwoje: „Czasami się mylisz”

Vero było nowym przedsięwzięciem byłego gracza Ulster Rugby, Andrew Maxwella, który wraz ze swoim bratem Davidem pomógł rozwinąć popularną sieć meksykańskich restauracji Boojum.

W kwietniu tego roku Andrew uruchomił Vero jako pierwszą nową cyfrową restaurację oferującą „całą żywność” – zdrową opcję na wynos w Belfaście.

Jednak w zeszłym tygodniu firma w mediach społecznościowych potwierdziła, że ​​„naciśnie przycisk pauzy”.

„Nasza misja zapewnienia każdemu dostępu do prawdziwej żywności w jej obecnej formie dobiega końca” – czytamy w poście na Instagramie autorstwa zespołu Vero.

„Dziękuję bardzo wszystkim, którzy byli częścią naszej podróży i wierzyli w nas.

„Twoje wsparcie znaczy dla świata. Ogromne wyrazy uznania dla naszego niesamowitego zespołu, który włożył serce i duszę w Vero.

„Wbrew temu, co czytasz w mediach, jest tam wielu dobrych ludzi.

„Jako branża musimy po prostu nauczyć się, jak lepiej o nie dbać.

„Nie chodzi o koszty życia czy stawkę VAT. Czasem się mylisz.

„Mamy wyjątkową pracę 3 dni w tygodniu, ale niestety to nie wystarczy.

„Każdy dzień jest dniem nauki! Bądź na bieżąco, ekscytująca koncepcja wkrótce pojawi się w kosmosie”.

Andrew Maxwell, dyrektor zarządzający Vero i współwłaściciel Boojum

Zalążki Vero pojawiły się po raz pierwszy, gdy Andrew pomyślał o krajobrazie hotelarstwa po pandemii.

„Jeśli spojrzeć na firmy, które obecnie prosperują – takie jak McDonald’s, Greggs czy Starbucks – odnoszą one sukcesy, ponieważ ułatwiają klientom prowadzenie z nimi interesów” – powiedział w czerwcu Belfast Telegraph.

„Musimy przyjrzeć się ich działalności i zastanowić się, w jaki sposób możemy się od nich uczyć i przenieść niektóre ich koncepcje do innego stylu jedzenia.

„Inną rzeczą do rozważenia jest to, że znajdujemy się w środku kryzysu zdrowia psychicznego i wzrasta liczba przypadków cukrzycy. Badania sugerują, że dieta i ultraprzetworzona żywność mają na to duży wpływ. Nie jest moim zadaniem rozsyłanie opinii publicznej komunikaty zdrowotne, ale stwierdziliśmy, że ludzie muszą mieć dostęp do żywności”. Zdrowie w podróży – tego oczekuje klient.

Andrew i jego brat David przejęli Boojum w 2015 r., kiedy to posiadało ono pięć restauracji, zatrudniało około 100 pracowników, a rok przed sprzedażą osiągnęło zyski w wysokości około 300 000 funtów.

Andrew powiedział, że obecnie rozrósł się do 14 oddziałów zatrudniających około 750 pracowników, osiągając w zeszłym roku zysk przed opodatkowaniem dla całej grupy w wysokości 1,7 miliona funtów. Pakiet kontrolny został właśnie sprzedany przez sponsora finansowego braci, firmę Renatus Capital Partners, grupie Azzurri.