Shania O’Brien dla Daily Mail Australia
09:36 23 kwietnia 2023 Zaktualizowano o 09:45 23 kwietnia 2023
- Dan Churchill ściśle współpracuje z Chrisem Hemsworthem nad aplikacją fitness „Centr”
- Do ulubionych dań gwiazdy należą koktajle ze steków i bananów
Zaufany osobisty szef kuchni Chrisa Hemswortha ujawnił, co naprawdę je gwiazdor, przygotowując się do występu na dużym ekranie.
Aktor Thora zużywa około 4500 kalorii dziennie, przygotowując się do swoich pełnych akcji ról, które zwykle składają się z dziesięciu 450-kalorycznych posiłków.
A według Dana Churchilla, szefa kuchni stojącego za przebojową aplikacją fitness Centr Chrisa Hemswortha, nie boi się poświęcić smaku, aby „wykonać swoją pracę”.
Australijski szef kuchni pracował z gwiazdą Marvela przez trzy lata, a także gotował z wieloma innymi wielkimi gwiazdami, takimi jak Blake Lively i Drew Barrymore.
W 2019 roku szef kuchni znalazł się na liście magazynu Forbes dla osób poniżej 30. roku życia.
Ujawnił, że ulubione posiłki Chrisa to stek, potrawy na bazie ryżu, brokuły, kurczak i bananowy koktajl proteinowy.
„Chris jest niesamowitym ambasadorem w Australii i cieszę się, że mogę z nim pracować” — powiedział Dan.
„Chris naprawdę jest wielkim facetem o złotym sercu” – dodał australijski szef kuchni.
Daje przykład, jest naprawdę fajnym facetem i jest tak blisko.
Dan jest odpowiedzialny za przepisy, dodatkowe treningi i wyzwania w aplikacji Chrisa, co oznacza, że obaj mężczyźni ściśle ze sobą współpracują.
„Chris to naprawdę dobry facet i nie jest tylko twarzą – jest bardzo zaangażowany w Centr i chce przewodzić drużynie”.
Dan ujawnił, że trenując do filmów takich jak Thor i Extraction, Chris zwykle zjada dziesięć posiłków z 450 kaloriami na danie.
„Jednym z napojów Chrisa jest koktajl proteinowy z bananem, daktylami, mlekiem migdałowym i gałką białka” – ujawnił w filmie dla Centr.
„Dotrzymywanie harmonogramu Chrisa wymaga dużo dyscypliny – często trzeba poświęcić smak i smak, aby wykonać zadanie” – powiedział szef kuchni FEMAIL.
Dan ma obsesję na punkcie jedzenia i fitnessu, co czyni go idealnym zespołem.
Ma tytuł magistra nauk o ćwiczeniach fizycznych i zwrócił się ku sztuce kulinarnej, gdy zdał sobie sprawę, że może dzielić głębszą więź z ludźmi i mieć większy wpływ na świat poprzez jedzenie.
„Ta branża ma wiele aspektów i każdego dnia stale się rozwija” – powiedział.
„Bycie szefem kuchni w przestrzeni medialnej naprawdę mnie ekscytuje – uwielbiam rozmawiać bezpośrednio z tysiącami ludzi o ich zdrowiu, ich planecie i tym, co jest dla nich dobre”.
Dan jest bardzo postępowym wegetarianinem i przyznał, że nigdy nie interesował się smażonymi potrawami.
Opowiadał się również za mlekiem „OMG” profesjonalnego krykieta Steve’a Smitha – które jest wolne od sztucznych olejów z nasion.
„Mleko owsiane OMG jest moim ulubionym, jeśli chodzi o gotowanie i koktajle proteinowe” – powiedział. „Oleje z nasion mają negatywny wpływ na twoje zdrowie, więc trzymam się od nich z daleka”.
Wiadomo, że oleje z nasion są toksyczne dla ludzkiego organizmu, ponieważ przyczyniają się do braku równowagi w stosunku omega-3 do omega-6, co może prowadzić do ciężkiego stanu zapalnego.
Dan podzielił się także swoimi najlepszymi wskazówkami dla domowych kucharzy i największymi błędami, jakie ludzie popełniają w kuchni.
„Wielkim błędem popełnianym przez domowych kucharzy jest zbyt szybkie dodawanie soli. Na przykład, jeśli robisz zupę lub coś z sosem, twoje danie będzie się koncentrować w miarę odparowywania płynu – a wtedy możesz sprawić, że będzie zbyt słone.
Szef kuchni używa rozdrobnionego tofu zamiast nabiału do swojego sosu bez laktozy.
Tofu jest niesamowite, kremowe i bogate w białko. Używam go do robienia makaronu z serem i aioli przez cały czas.
Dan zasugerował również ucieranie czosnku na pastę przed gotowaniem.
W ten sposób możesz wydobyć więcej smaku, a proces wyekstrahuje wszystkie dodatkowe oleje.
Jedną z najważniejszych wskazówek Dana jest włączenie większej ilości soku z cytryny do gotowania.
„Nie śpij na lemoniadzie” – powiedział szef kuchni. „Jeśli sól wydobywa smak, kwas sprawia, że się klei”.
Dodał: „Jeśli zaproszeniem na imprezę jest sól – lemoniada jest DJ-em”.
„Zawsze należy dodawać czosnek na patelnię przed olejem” – powiedział szef kuchni w swojej ostatniej wskazówce.
„Zrobienie tego na średnim ogniu zapewni lepsze wnikanie czosnku w olej”.
„Ma skłonność do apatii. Rozwiązuje problemy. Miłośnik Twittera. Pragnący być orędownikiem muzyki”.
More Stories
Wokalista Radiohead Thom Yorke schodzi ze sceny, gdy fan skanduje w proteście przeciwko Strefie Gazy
Molly Mae Hague wygląda zupełnie nie do poznania w swoim kostiumie Babci Wilczy z Czerwonego Kapturka, gdy rzuca uroczą kulą bougie na Halloween dla swojej córki Bambi.
Recenzja historii Christophera Reeve’a – „Kompleksowa i afirmująca życie”