Biegowelove.pl

informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej

Super sprytny hack matek z Queensland, aby ożywić starożytne warzywa, stał się wirusowy

Super sprytny hack matek z Queensland, aby ożywić starożytne warzywa, stał się wirusowy

styl życia

Um Frugal ujawniła hack, który ożywia starożytne warzywa w ciągu kilku godzin. Zdjęcia/Getty Images

W związku z najwyższymi w historii cenami kosztów utrzymania warzywa stały się również drogimi artykułami dodanymi do naszych wózków w supermarketach.

Na szczęście jedna kobieta odkryła sposób na maksymalne wykorzystanie łatwo psujących się produktów zimą. Oszczędna matka z Queensland, znana tylko jako Caroline, zabrała się do Facebooka, aby podzielić się prostym hackiem, który w ciągu jednej nocy ożywi prastare warzywa.

The Daily Mail donosi, że mama napisała na Facebooku o nazwie Simple Savers, gdzie podzieliła się hackiem z innymi, którzy chcą oszczędzać.

„Wczoraj wieczorem znalazłam bardzo delikatnego kalafiora w naszej drugiej lodówce”, powiedziała, dodając: „Miał dwa tygodnie, ale potem przypomniałam sobie wskazówkę od Flo Belkey ​​Petersen”.

Flo Bilkey Petersen była wysokiej rangi żoną najdłużej urzędującego premiera w Queensland, znaną z kuchni i przepisów w stylu wiejskim.

Matka z Queensland wyjawiła dalej: „Rada była taka, aby namoczyć warzywa w wodzie na noc, aby je odświeżyć”.

Byłem zszokowany prostotą faktu, że pokroiła kalafiora i włożyła go do miski z wodą, mówiąc później: „Spróbowałam i obudziłem się ze świeżym kalafiorem!”

Po prostu moczy warzywa w misce z wodą na noc, aby je aktywować.  Zdjęcia/Getty Images
Po prostu moczy warzywa w misce z wodą na noc, aby je aktywować. Zdjęcia/Getty Images

Kobieta powiedziała, że ​​bardzo poleca sztuczkę kulinarną, a inni zgodzili się, że szybko została udostępniona na platformie mediów społecznościowych przez ludzi, którzy byli również zszokowani tym, jak łatwo było ożywić warzywa, o których początkowo myśleli, że widziały lepsze dni.

„To bardzo sprytne”, powiedziała jedna z kobiet, dodając: „Są drogie do marnotrawstwa – i myślę, że ceny świeżych owoców i warzyw mogą znowu się pogorszyć z powodu powodzi”.

Inny przyznał, że trik sprawdza się świetnie, jeśli kupujesz ponumerowane warzywa, ponieważ są „blisko końca”.

Jedna osoba odpowiedziała: „Odcinam końce selera i stoję w zimnej wodzie przez kilka godzin, jak bukiet kwiatów, i znów są ładne i chrupiące”.

W międzyczasie inny członek grupy zaproponował inny sposób i powiedział: „Używam na wpół martwych warzyw do robienia najlepszej zupy”, twierdząc, że „smak warzyw jest najlepszy, zanim staną się bezużyteczne!”