Znana warszawska restauracja Blue Cactus zostanie ponownie otwarta po zamknięciu kilka lat temu. Restauracja wynajęła 450 metrów kwadratowych zabudowy fabrycznej Norflin.
Otwarcie zaplanowano na IV kwartał br. Blue Cactus to restauracja w stylu Texmex, która od 22 lat działa na warszawskim Mokotowie. Teraz ma pojawić się w XIX-wiecznym budynku, dawnym centrum mordowania przebudowanej XIX-wiecznej fabryki. Projekt wnętrza wykonała firma IMR Architecture, która była również odpowiedzialna za oryginalną restaurację, w której zastosowano wiele elementów wyposażenia i mebli z poprzedniej lokalizacji.
Jesteśmy bardzo zadowoleni z ponownego uruchomienia Blue Cactus w fabryce w Norflin. Inwestycja zlokalizowana jest w przyszłym centrum Warszawy, w obrębie nowoczesnych i zabytkowych budynków z najwyższej klasy obiektami biurowymi, handlowymi i mieszkalnymi.
John Kaprovic, właściciel restauracji i baru Blue Cactus
Prace remontowe i przebudowy fabryki w Norflin dobiegają końca i zostaną otwarte dla zwiedzających w III kwartale tego roku. Centrum będzie miało 65 000 mkw. powierzchni cla, z czego 41 000 mkw. stanowić będzie powierzchnia biurowa, a pozostałe 24 000 mkw. przeznaczone będzie na rozrywkę, handel, restauracje i usługi. Inwestor i Deweloper Capital Park. Projekt PRC Architekt i Generalny Wykonawca Nabrzeża.
„Internetowy ewangelista. Pisarz. Zapalony alkoholik. Miłośnik telewizji. Ekstremalny czytelnik. Miłośnik kawy. Bardzo upada.”
More Stories
„Majestatyczna jasność”: Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie znajduje nową stałą siedzibę | Wakacje w Polsce
Ochama wkracza do Europy, uruchamiając nowy magazyn w Polsce, aby zwiększyć efektywność
Polska może pozyskać inwestycje w pobliżu