Biegowelove.pl

informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej

Piękna pokusa – Aktualności – NZ Herald

Piękna pokusa – Aktualności – NZ Herald

Banoffee Blondy. Zdjęcie/Wiara Mason

Eloise Head, lepiej znana online jako Fitwaffle, jest piekarzem, twórcą treści i autorką bestsellerów, która stoi za niektórymi z najpopularniejszych hitów w mediach społecznościowych. jej książka kucharska, Fettwaffle zapiekany w jednym, to zbiór 1000 szybkich, łatwych i pysznych smakołyków w jednym pudełku. Tutaj dostajemy dekadencki smak …

Magiczne ciasteczka z kawałkami czekolady. Od Fitwaffle’s Baked In One autorstwa Eloise Head (Ebury Press, 50 USD) Zdjęcie autorstwa Faith Mason do zresetowania

Magiczne ciasteczka z kawałkami czekolady

sprawia, że ​​16

To jeden z najłatwiejszych przepisów w książce. Nie ma prawie żadnego mieszania, po prostu wrzucasz prawie wszystko do puszki i pieczesz – jak magia. Więc jeśli masz ochotę na coś, co nie wymaga dużego wysiłku, mam cię. Te batoniki mają maślany spód z ciasteczek czekoladowych, słodki i lepki środek i są wypełnione skondensowanym mlekiem i kawałkami czekolady i zwieńczone chrupiącymi ciasteczkami z kawałkami czekolady. Jeśli lubisz tekstury do żucia i karmelizowane smaki, wybierz obręcz lub element narożny!

250 gramów chrupiących ciasteczek z kawałkami czekolady + 16 pokrojonych na ćwiartki do dekoracji

90 gramów stopionego niesolonego masła

1 x 397 g mleka skondensowanego

250 gramów wiórków z mlecznej czekolady

1. Rozgrzej piekarnik do 180°C (termoobieg 160°C) i wyłóż kwadratową blachę o boku 20 cm (8 cali) nieprzywierającym papierem do pieczenia.

2. Włóż całe ciastka do robota kuchennego i mieszaj, aż zostaną drobno pokruszone. Ewentualnie umieść go w plastikowej torbie i dobrze rozgnieć wałkiem do ciasta. Wrzuć do średniej miski, następnie wlej roztopione masło i wymieszaj łyżką, aż składniki się połączą.

3. Przełóż miksturę do przygotowanej formy i mocno dociśnij tylną częścią łyżki. Wlać skondensowane mleko, następnie posypać kawałkami czekolady i pozostałymi połamanymi ciasteczkami i docisnąć grzbietem widelca.

4. Piecz przez 30-35 minut, aż brzegi się zetną. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia w blaszce, a następnie pokroić na 16 kwadratów.

5. Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce lub w temperaturze pokojowej do 5 dni.

READ  COVID-19: 873 nowe przypadki i trzy kolejne zgony na Fidżi
Banoffee Blondy. Zdjęcie/Wiara Mason

Blondie Banovi

sprawia, że ​​16

Te blondynki pękają ze smaku. Smakują jak chleb bananowy skropiony gęstym karmelem blondie i mają nutę cynamonu, ze słodkimi kawałkami białej czekolady i gładkim karmelowym wirowaniem. Są bardzo gęste i grube. Uwielbiam je jeść na zimno, ale możesz je podgrzać, aby były ciepłe i lepkie, jeśli wolisz.

160 gramów stopionego niesolonego masła

250 gramów jasnobrązowego cukru

1 duże jajko + 1 żółtko

1 łyżeczka wanilii

180 g mąki pszennej (uniwersalnej)

Pół łyżeczki soli

1 łyżeczka mielonego cynamonu

2 średnio dojrzałe banany, rozgniecione

150 gramów białej czekolady

100 gramów gotowego gęstego sosu karmelowego

1. Rozgrzej piekarnik do 180°C (termoobieg 160°C) i wyłóż kwadratową blachę o boku 20 cm (8 cali) nieprzywierającym papierem do pieczenia.

2. W dużej misce ubij mikserem elektrycznym roztopione masło i cukier, aż do całkowitego połączenia. Następnie wbij jajka, żółtka i ekstrakt waniliowy.

3. Używając gumowej szpatułki lub drewnianej łyżki, dodaj mąkę, sól i cynamon, aż pozostanie kilka smug mąki. Następnie dodaj rozgniecionego banana na gładką masę, a następnie dodaj kawałki białej czekolady.

4. Nałóż ciasto do przygotowanej formy i równomiernie spłaszcz na brzegach. Umieść karmel na wierzchu, a następnie przeprowadź go przez mieszaninę nożem.

5. Piecz przez 20-25 minut, aż krawędzie będą jasnobrązowe, a środek przestanie się chwiać. Pozostaw do ostygnięcia w formie na co najmniej 1 godzinę przed pokrojeniem na 16 kwadratów. Cieszyć się!

6. Przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej lub w lodówce do 5 dni.

Pasztety z wiśniami. Zdjęcie/Wiara Mason

Pasztety z wiśniami

sprawia, że ​​16

Super miękkie i lepkie naleśniki typu flapjack z warstwą konfitury wiśniowej na środku z białej czekolady na wierzchu oraz wiśniowym zawijasem. Te naleśniki są słodkie, owocowe, lepkie i absolutnie pyszne. Jeden z moich ulubionych przepisów w książce!

na bazę typu flapjack

READ  Nagrania e-mailowe, uszeregowane od najgorszego do najlepszego

150 gramów niesolonego masła

120 gramów jasnobrązowego cukru

80 ml złotego syropu lub miodu

Pół łyżeczki ekstraktu z migdałów

2½ szklanki płatków owsianych

80 gramów zmielonych migdałów

wypełnić

200 gramów dżemu wiśniowego lub kompotu wiśniowego

do góry

200g białej czekolady, połamanej na kawałki, roztopionej i lekko przestudzonej

100 gramów dżemu wiśniowego lub kompotu wiśniowego

1. Rozgrzej piekarnik do 180°C (termoobieg 160°C) i wyłóż kwadratową blachę o boku 20 cm nieprzywierającym papierem do pieczenia.

2. W dużym rondlu rozpuść masło, cukier, syrop cukrowy lub ekstrakt miodowo-migdałowy na małym ogniu, aż cukier się rozpuści, a masa będzie gładka. Nie gotuj ani nie rozgotowuj mieszanki.

3. Wyłącz ogień, a następnie wymieszaj płatki owsiane i mielone migdały, aż całkowicie się pokryją. Wlej połowę mieszanki do przygotowanej formy i wygładź metalową lub gumową szpatułką.

4. Posmarować dżemem wiśniowym lub kompotem jako nadzienie, a następnie polać pozostałą mieszanką trzepaczek i delikatnie wygładzić, tak aby dżem był całkowicie pokryty.

5. Piec przez 15-20 minut. Powinien nadal być bardzo chwiejny, gdy wychodzi ze złocistobrązowymi krawędziami. To klucz do miękkich, lepkich naleśników, więc uważaj, żeby ich nie rozgotować.

6. Pozostaw pokrywkę otwartą, aż ostygnie w puszce do temperatury pokojowej. Zwykle zajmuje to około 2 godzin, ale może potrwać dłużej.

7. Polewy: Wlej roztopioną białą czekoladę na schłodzony kosmyk i rozsmaruj na brzegach. Lekko wstrząśnij opakowaniem, aby wygładzić czekoladę, następnie umieść dżem lub kompot na wierzchu czekolady i delikatnie obracaj nożem lub szpikulcem, aby utworzyć ładny wzór.

8. Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej lub wstawić do lodówki na około godzinę, aż czekolada całkowicie zastygnie. Jeśli włożysz go do lodówki, wyjmij go około 15 minut przed krojeniem i użyj gorącego noża, aby przeciąć skórkę, aby czekolada była mniej podatna na pękanie. Pokrój na 16 kwadratów i smacznego!

READ  Queensland zbliża się do „poważnej epidemii”, gdy liczba przypadków wzrasta | 1 news

9. Przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej do 5 dni.

Zredagowany fragment z Fettwaffle zapiekane w jednym przez Eloise Head. Opublikowane przez Ebury Press, 50 USD. Zdjęcie autorstwa Faith Mason

Fitwaffle’s Baked In One, Eloise Head (Ebury Press, 50 USD) Zdjęcie: Faith Mason, aby zresetować