Biegowelove.pl

informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej

DZISIAJ RANEK JEST POD OGIEŃ, GDY WIEWIÓRKA JEST GOTOWANA W SEKCJI „RUGGLE”

DZISIAJ RANEK JEST POD OGIEŃ, GDY WIEWIÓRKA JEST GOTOWANA W SEKCJI „RUGGLE”

Ten poranek znalazł się pod ostrzałem wściekłych widzów po tym, jak ugotowali wiewiórkę na żywo w czwartkowym odcinku.

Holly Willoughby, lat 42, i Philip Scofield, lat 60, zostali przedstawieni Zjadacze gryzoni autorstwa szefa kuchni Phila Vickery’ego, lat 61, w dziennym programie ITV.

Pojawia się po tym, jak grupa zajmująca się dziką przyrodą twierdziła, że ​​szare wiewiórki powinny być podawane w restauracjach.

Holly była zszokowana pomysłem dania, ale Phillip chciał się do niego dostać, przyznając, że było to „trochę wybredne”, gdy nabijał się z żarcia.

Fani szybko przenieśli się na Twittera, krytykując część „okrutną” i „nieludzką”.

Freaky: Dyskutowali o Exmoor Squirrel Project, który niedawno twierdził, że z nierodzimych stworzeń można zrobić gulasze, ciasta i kebaby (zdjęcie stockowe)

Przepis na squizzotto – risotto wiewiórkowe z niedźwiedzim czosnkiem

  • 1 szara wiewiórka, obrana i oczyszczona
  • 1 mała cebula, z grubsza przekrojona na pół, drobno posiekana
  • Dużo masła i czarnego pieprzu
  • 1 liść laurowy
  • Gałązki tymianku
  • Trochę białego wina
  • 200 gramów ryżu lub jęczmienia
  • Pęczek posiekanego dzikiego czosnku
  • 50 gramów mocnego sera cheddar lub parmezanu

Gotuje w 1 godzinę

Serwuje 2

droga:

Zacznij od ugotowania wiewiórki, która jest również zapasem na risotto. Następnie pokroił wiewiórkę na trzy części – rozetę, kłąb i siodło.

W naczyniu żaroodpornym podsmaż cebulę pokrojoną w plasterki razem z papryką i liściem laurowym przez kilka minut.

Dodaj tymianek i odrobinę białego wina i gotuj przez 5 minut.

Wiewiórkę zalać wodą i zagotować.

Następnie zmniejsz ogień i powoli gotuj na wolnym ogniu z pokrywką na patelni.

Rób to, aż wiewiórka się ugotuje, a mięso zacznie odchodzić od kości – następnie odłóż na talerz, aby ostygło. Odstaw bulion na drugą patelnię na kuchence. Wybierz mięso wiewiórki i wyrzuć kości.

Skrop posiekaną cebulę większą ilością tymianku, dodaj łyżkę masła, a następnie dodaj ryż, aby masło pokryło się przez kilka minut.

Pamiętaj, aby się ruszać!

READ  Matt Damon opowiada o kwestionowaniu swoich poglądów w roli Stillwater | Ents & Arts News

Wlać 1/2 szklanki wina i gotować jeszcze kilka minut.

Kontynuuj wąchanie risotto, aby upewnić się, że smak surowego wina opuścił patelnię.

Mieszaj bulion przez 15 do 20 minut, aż ryż całkowicie się ugotuje, następnie wyłącz ogień i dodaj mięso wiewiórki.

Dodać niedźwiedzi czosnek, doprawić i wymieszać z odrobiną masła.

Na koniec dodaj trochę startego sera cheddar lub parmezanu.

źródło: Hook na żywo

Jeden z nich napisał: „Myślę, że to obrzydliwe, że dziś rano śmiał się i żartował na żywo w telewizji, że zjadł szarą wiewiórkę, czy to dzika przyroda i czy nie należy jej zabijać na mięso? Bardzo okrutne i nieludzkie.

Inny dodał: „#ThisMorning wesoło omawia zabijanie wiewiórek i zabijanie wszystkich kotów. Ładnie – dobrze. Ludzie są źli.

Trzeci głos wtrącił: „Właśnie widziałem w Project This Morning re Exmoor Squirrel zachęcający ludzi do jedzenia szarej wiewiórki, świat oszalał”.

Dyskutowali o Exmoor Squirrel Project, który niedawno twierdził, że obce stworzenia można podawać w gulaszach, ciastach i kebabach.

Grupa stara się wykorzenić szare wiewiórki z Exmoor, aby można je było zastąpić oryginalnymi wiewiórkami rudymi.

Organizatorzy prowadzą również rozmowy z dwiema restauracjami na temat serwowania potraw z dodatkiem wiewiórki szarej.

Projekt zachęca lokalnych właścicieli domów i właścicieli ziemskich do zaprzestania dokarmiania wiewiórek szarych, zgłaszania się na ochotnika do monitorowania lasów w ich imieniu, aw niektórych przypadkach, po odpowiednim przeszkoleniu z projektu, umieszczania pułapek w parkach lub na terenach, aby łapać wiewiórki.

Ekolodzy twierdzą, że wiewiórki rude, które żyły w Wielkiej Brytanii około 10 000 lat temu, mogą tu wyginąć w ciągu dekady z powodu inwazyjnej wiewiórki szarej.

To nie pierwszy raz, kiedy wiewiórki pojawiły się w wiadomościach.

W 2009 roku Walkers ogłosił, że rozpocznie sprzedaż chipsów ziemniaczanych o smaku „Cajun Squirrel” po konkursie dla publiczności na zaproponowanie nowych smaków.

READ  Planowanie na Bronson Polish Festival 15-17 lipca 2021

W następnym roku Daily Mail ujawnił, jak oddział sieci supermarketów Budgens w modnym Crouch End w północnym Londynie zaczął sprzedawać wiewiórki.

Tymczasem placek wiewiórczy był przysmakiem aż do zeszłego stulecia, kiedy został wykluczony z jadłospisu w Wielkiej Brytanii, ale od przełomu ostatniej dekady przeżywa renesans dzięki próbom ratowania przed wyginięciem jego mniej agresywnych czerwonych kuzynów.

Tysiące szarych wiewiórek zostało sprzedanych restauracjom, rzeźnikom i wystawionych na sprzedaż na targach rolniczych po tym, jak zostały legalnie schwytane i zastrzelone w lasach i na obszarach wiejskich.

Dziesięć lat później antywegański protestujący został sfilmowany, jak zjada martwą wiewiórkę na oczach zszokowanych gapiów na wegańskim targu.

Szare wiewiórki przenoszą wirusa ospy wiewiórczej, który im nie szkodzi, ale jest zabójczy dla czerwonych.

Podczas gdy niektórzy ekolodzy chcą po prostu oddzielić dwie grupy wiewiórek, Exmoor Squirrel Project chce pozbyć się szarej i ponownie wprowadzić wiewiórki rude.

James Aries, rzecznik Countryside Alliance, powiedział: „Zdecydowana większość Brytyjczyków lubi jeść mięso i wszyscy musimy pomyśleć o tym, jak możemy je jeść w sposób bardziej zrównoważony”.

Jak! Pojawia się po tym, jak grupa zajmująca się dziką przyrodą twierdziła, że ​​szare wiewiórki powinny być podawane w restauracjach
Gross: Holly była w szoku na myśl o daniu

Kliknij tutaj, aby zmienić rozmiar tej jednostki

Tak! Ale Philip był głodny, aby dać się w to złapać i przyznał, że było to „trochę trudne”, gdy nabijał się z żarcia
O nie! Holly Willoughby, lat 42, i Philip Schofield, lat 60, otrzymali danie z ryżu zrobione z gryzoni przez szefa kuchni Phila Vickery’ego, lat 61, w dziennym programie ITV

Szare wiewiórki zagrażają istnieniu naszej rodzimej populacji wiewiórek rudych, a ich liczebność musi być kontrolowana.

Wykorzystanie mięsa wyrzuconych szarych wiewiórek to świetny sposób na ograniczenie marnowania żywności, przy jednoczesnym zachowaniu korzyści płynących z niskowęglowodanowej przekąski.

„Dziś rano należy mu się pochwała za ich demonstrację i poruszenie tej ważnej kwestii”.

Szare wiewiórki spowodowały szkody w brytyjskich drzewach szacowane na 40 milionów funtów, mówi Kerry Hosiggood, pełniący obowiązki kierownika projektu w Exmoor Squirrel, który jest właścicielem firmy leśnej o nazwie Three Atop Woodland Services.

— Jadłam już wiewiórkę szarą — powiedziała — po obraniu jej ze skóry i zeskrobaniu, i smakuje cudownie — słodko, jak u królika.

READ  Parkland Pictures Boards Boks drama - termin

„Idealnie jest zostawić w powolnej kuchence i zjeść w zupie.

Zależy nam na tym, aby ludzie pomagali w kontrolowaniu szarych wiewiórek, dlatego oferujemy szkolenia.

Właściciele gruntów i domów mogą pomóc rozwiązać problem szarych wiewiórek niszczących drzewa.

Wiewiórka szara jest główną przyczyną upadku wiewiórki rudej, która zastąpiła wiewiórki domowe w prawie wszystkich częściach Anglii i Walii.

Wściekły: Fani szybko przenieśli się na Twittera, krytykując „okrutny” i „nieludzki” klip

Grupy dzikich zwierząt dokładnie monitorują populacje wiewiórek i wdrażają ukierunkowaną kontrolę wiewiórek szarych na obszarach, na których wiewiórki rude są zagrożone wyginięciem.

Jednak Exmoor Squirrel Project chciałby ponownie wprowadzić wiewiórki rude poprzez wyeliminowanie wiewiórek szarych i już wdraża łapanie w pułapki i strzelanie do szaraków.

Pani Hosegood powiedziała: „Szara wiewiórka odziera korę, aby dostać się do soku pod spodem, a my musimy chronić nasze lasy i rodzime drzewa.

Uważam, że żadne zwierzę nie powinno ginąć na próżno, więc sensowne jest tylko to, żebyśmy zjedli te wiewiórki.

Byłoby również wspaniale przekazać wiewiórki szare do rezerwatów zwierząt i ogrodów zoologicznych, które mogą borykać się z kryzysem kosztów utrzymania, do wykorzystania jako pokarm dla mięsożerców.

10 NAJLEPSZYCH POMYSŁÓW NA PRZEPISY NA WIEWIÓRKĘ

Wiewiórka jest bogata w białko, ma niską zawartość tłuszczu i według tych, którzy ją jedli, smakuje „delikatnie jak królik”.

Ale w jakich potrawach może być szara wiewiórka? MailOnline przygląda się wycieczce po restauracjach w całej Wielkiej Brytanii…

  • lazania
  • naleśniki
  • Critter placek lub krokiet
  • naleśniki
  • kebab
  • kucharz
  • wiewiórka goujons
  • Pieczona wiewiórka z sałatką morelową
  • Wolnowarowa wiewiórka i pierogi
  • Wiewiórka i pieczarki w kremowym sosie