Biegowelove.pl

informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej

Dokładny raport żywieniowy stwierdza, że ​​„nie wiemy prawie nic”

Dokładny raport żywieniowy stwierdza, że ​​„nie wiemy prawie nic”

W nowym raporcie opublikowanym w Annual Review of Nutrition zauważono, że coraz większy nacisk kładzie się na żywienie precyzyjne w oparciu o koncepcję, że podgrupy populacji mogą reagować w podobny sposób na narażenie z dietą, a zrozumienie tej różnicy pozwala na opracowanie zaleceń, które będą bardziej szczegółowe. podane na poziomie populacji.

Jednak autorzy, dr Regan Bailey, zastępca dyrektora ds. mikrożywienia i dr Patrick Stauffer, dyrektor Instytutu Poprawy Zdrowia poprzez Rolnictwo na Uniwersytecie Texas A&M, twierdzą, że obecna wiedza na temat interwencji mikrożywieniowych jest bardzo ograniczona.

Potrzeba precyzji

Pomimo całego postępu naukowego, jakiego dokonaliśmy i wysiłków, jakie poczyniliśmy, aby poprawić zdrowie poprzez odżywianie, w raporcie zauważono, że nasze narody stoją w obliczu bezprecedensowego ciężaru chorób przewlekłych związanych z dietą, rosnącej częstości występowania nadwagi i otyłości, począwszy od młodych ludzi. dzieci i dramatycznie zmniejszająca się średnia długość życia. Ukazuje się wśród grup etnicznych.

Uznaje się, że poradnictwo dietetyczne ukierunkowane na pierwotną profilaktykę chorób przewlekłych jest bardziej korzystne niż leczenie chorób przewlekłych. W związku z tym wysiłki w zakresie poradnictwa żywieniowego wykraczają obecnie poza niedobory składników odżywczych i mają na celu ograniczenie chorób przewlekłych.

W raporcie zauważono, że to nowe podejście musi uwzględniać indywidualne reakcje na odżywianie: „wieloczynnikową etiologię chorób przewlekłych, złożoność składu żywności i interakcje wielu pokarmów z systemami fizjologicznymi, zachowaniami żywieniowymi, procesem starzenia się oraz wiedzą o ludzkim organizmie Czynniki biologiczne.” Różnice między jednostkami przyczyniają się do różnic. W związku między dietą a chorobą sugerowanie potrzeby większej precyzji w osiąganiu zdrowia poprzez dietę powinno w dużej mierze znaleźć odzwierciedlenie w dokładniejszych wytycznych, praktykach i politykach żywieniowych.