„Jeśli nie możesz znieść upału, wyjdź z kuchni”.
Oczywiście dla kucharzy i pracowników kuchennych, którzy tkwią w gorącej kuchni w lipcowe popołudnie, „opukiwanie” nie wchodzi w grę. Zamiast tego profesja kulinarna opracowała zestaw strategii „tolerowania ciepła”.
Kuchnia restauracyjna jest koniecznie gorącym i parnym miejscem pracy. Ze względu na konieczność wyeliminowania oparów kuchennych i pary z urządzeń do mycia naczyń nie jest praktyczne klimatyzowanie pomieszczeń do produkcji żywności – schłodzone powietrze jest szybko (i marnowane) odprowadzane na zewnątrz przez okap kuchenny.
Niektóre z metod gotowania, które są chłodne, obejmują szafę. Wielu pracowników kuchni rezygnuje z tradycyjnego kucharskiego płaszcza z długimi rękawami na rzecz krótkich rękawów i zbyt mocno ogranicza spodnie, a nawet przechodzi na szorty. Opaski na głowę i nasadki na szyję są wstępnie schładzane w zamrażarce przed założeniem, a niektórzy szefowie kuchni umieszczają wilgotną szmatkę pod czapką, aby chłodzić od góry do dołu. Zmiana skarpetek i butów w środku zmiany również może zdziałać cuda na gorące, zmęczone stopy.
Osoby przebywające w domu muszą również skupić się na utrzymaniu nawodnienia i upewnieniu się, że piją płyny, które nie tylko gaszą pragnienie, ale także uzupełniają elektrolity w organizmie.
Niektórzy kucharze przysięgają, że umieszczają wentylatory na poziomie gruntu i biegają z małą prędkością, aby pomóc wszystkim zachować spokój. Inni robią krótkie przerwy w lodówce, czasami wykorzystując te przestrzenie dla grup kuchennych pracujących przed zmianą.
Wolontariat, aby odłożyć zamówienia z dostawą w lodówce lub zreorganizować wejście, to kolejny sposób, w jaki niektórzy pracownicy kuchni mogą uzyskać wytchnienie od upału.
Przede wszystkim pracownicy kuchni muszą zorganizować się w gorące letnie dni, zadbać o częste przerwy i w razie potrzeby zwolnić tempo „na linii”, nawet jeśli oznacza to, że zamówienia nie wychodzą tak szybko, jak wszyscy może lubić.
To sezon Summerfest na Fort Street, ponieważ kawiarnia studencka Prince’s i restauracja Fort świętują wszystkie ciepłe miesiące w Nowej Anglii.
Menu Summerfest obejmuje sezonowe potrawy, takie jak sałatka z arbuza przyozdobiona serem ricotta, kukurydza O’Brien’s z bekonem, papryką i cebulą oraz kanapka z krewetką.
Półmisek z grillowanymi owocami morza z łupaczem, pieczonymi ostrygami, przegrzebkami i pieczonymi nadziewanymi krewetkami to codzienna obecność w menu Summerfest, do której dołącza połów dnia.
Oprócz posiłków wewnątrz restauracji, pod namiotem przy Fort Street, restauracja oferuje możliwość spędzania czasu na świeżym powietrzu, gdzie cztery noce w tygodniu grana jest muzyka na żywo.
Rezerwacji można dokonać pod adresem uczennicka.pl Lub dzwoniąc (413) 734-7475.
W piątek 16 lipca od 15:30 do 19:30 Izba Gospodarcza Trzech Rzek będzie sponsorem food trucka, targu rolników i rzemieślników w Parku Hryniewicza w Trzech Rzekach.
Wstęp na wydarzenie, które będzie obejmować szereg ciężarówek z jedzeniem, pokazy na targu rolników i stragany z rękodziełem, jest bezpłatny.
„Tajne menu” – przeformułowanie podstawowych produktów sieci zmodyfikowane poprzez dodanie lub zastąpienie składników – od dawna jest fenomenem wśród „specjalnych fanów” marki.
Starbucks eksperymentuje teraz ze strategią marketingową w mediach społecznościowych, która legalizuje tajne pozycje menu. Sieć zaprasza wybranych klientów do odwiedzenia „tajnej” strony internetowej, gdzie mogą zamówić nowe kombinacje napojów, które Starbucks chce promować. Te elementy to prawdopodobnie te, które zostały po raz pierwszy opublikowane przez wpływowych mediów społecznościowych na platformach takich jak Instagram czy TikTok.
Promocja tajnego menu jest ograniczona czasowo, a Starbucks nie mówi, czy strategia w jakiejś formie stanie się trwała.
Piątek, 16 lipca to „Food Truck Friday” w Belchertown, gdzie Rada Kultury Belchertown sponsoruje food trucki i muzykę na żywo w Town Common od 4 pmto 20:00
Uczestniczące food trucki to Rustic Fusion, Batch, Nom Nom Hut, Crave i Macken’s Sliders.
Aby uzyskać więcej informacji, wyślij e-mail do Rady Kultury Belchertown na adres [email protected].
Subway, jeden z największych segmentów szybkiej obsługi w branży restauracyjnej, miał w ostatnich latach ciężki okres, z ponad 5000 zamkniętymi lokalizacjami na całym świecie.
Sieć niedawno wdrożyła zaktualizowaną umowę licencyjną, niepopularną wśród franczyzobiorców, i przeprowadziła promocje, takie jak popularna oferta kanapek o długości 1,5 metra, która została dobrze przyjęta przez klientów, ale przyniosła znaczne zyski z marż indywidualnych właścicieli.
Teraz, w ramach strategii odbudowy rozmachu marki, zarząd Subway tworzy główną aktualizację menu o nazwie Eat Fresh Refresh.
Podstawą Refresh będzie przerobienie oferty chleba Subway, w której biały chleb w stylu włoskim otrzymuje dłuższy, gorętszy „chleb”, co daje bułce bardziej chrupiącą skórkę. Zmodyfikowany został również przepis na chleb wieloziarnisty.
Opracowywane są również składniki na kanapki, takie jak szynka, bekon i indyk; Do mieszanki dołączają modne dodatki, takie jak świeża mozzarella i puree z awokado.
Nowe kombinacje kanapek, które pojawią się 13 lipca, kiedy aktualizacja wejdzie w życie, obejmują All-American Club, Subway Club i Turkey Cali Fresh z indykiem, bekonem, awokado i mozzarellą.
W połączeniu z tą aktualizacją menu głównego, Subway aktualizuje swoją aplikację Subway i uruchamia Subway Delivers, oprogramowanie dostawcze innej firmy, które ostatecznie będzie dostępne na poziomie sieci.
Celem Eat Fresh Refresh, według rzecznika firmy, jest „zapewnienie gościom nowych i ulepszonych smaków”, a także przywrócenie dominacji sieci w segmencie sklepów z kanapkami.
Lokale Moe’s Southwest Grill połączyły siły z popularną marką ostrych sosów, aby tego lata podgrzać atmosferę.
Sieć wzięła swój własny sos serowy queso, podniosła swój profil smakowy za pomocą sosu Frank’s RedHot Sauce i stworzyła ograniczoną czasowo pozycję menu zawierającą przerobione queso.
queso Frank’s RedHot Buffalo składa się z twardej skorupki taco owiniętej w miękkie tortille z sosem; Tacos można dostosować za pomocą różnych nadzień.
Buffalo Queso można również zamówić na zamówienie z innymi pozycjami menu Moe. Queso Taco i RedHot Sauce będzie dostępne do 5 września.
Lokale Moe’s Southwestern Grill znajdują się pod adresem 1300 Boston Road, Memorial Drive w Chicopee, Route 9 w Hadley i 25 Hazard Avenue w Enfield.
Max Restaurant Group i Max Chef to Farm Series zapraszają osiem osób do The Bar, czyli „Funday” z muzyką i smakołykiem 18 lipca. Opisane jako „niedzielne popołudnie zabawy i rozrywki”, wydarzenie obejmuje zespół „Eight to The Bar” i odbędzie się w Rosedale Farms and Vineyards w Simsbury w stanie Connecticut.
Popołudniowa porcja jedzenia obejmuje Savoy Roadshow z gamy MAX, która oferuje menu domowej roboty pizzy, świeżych sałatek i potraw piknikowych. Dostępna jest również opcja posiłków dla dzieci. Piwo, wino i napoje mieszane będą dostępne w gotówce barowej.
Muzyka gra od 14 do 17, ale bramy otwierają się o 13:30. Dostępna jest ograniczona liczba miejsc, więc goście mogą przywieźć własne sznurki ogrodowe i koce.
Koszt uczestnictwa to 55 USD dla dorosłych i 15 USD dla dzieci w wieku 12 lat i młodszych. Wydarzenie odbędzie się deszczowo lub jasno, bilety można kupić online na Eventbrite.com.
Odpowiedzi grupy MAX Restaurants (860) 522-9806.
Polskie Wakacje Kulinarne ogłosiły, że planuje wznowić swoje trasy „Magia jarmarków bożonarodzeniowych w Polsce” w grudniu przyszłego roku, zakładając, że polskie władze same zatwierdzą targi.
Firma turystyczna planuje również aktywnie sporządzić listę wycieczek kulinarnych i winnych do Polski do 2022 roku. Szczegóły dostępne są na ich stronie internetowej, PolskaCulinaryVacations.com.
Hugh Robert jest członkiem wydziału w programie Hospitality and Culinary Arts w Holyoke Community College i ma prawie 45-letnie doświadczenie w restauracjach i edukacji. Z Robertem można skontaktować się online pod adresem [email protected].
More Stories
Wokalista Radiohead Thom Yorke schodzi ze sceny, gdy fan skanduje w proteście przeciwko Strefie Gazy
Molly Mae Hague wygląda zupełnie nie do poznania w swoim kostiumie Babci Wilczy z Czerwonego Kapturka, gdy rzuca uroczą kulą bougie na Halloween dla swojej córki Bambi.
Recenzja historii Christophera Reeve’a – „Kompleksowa i afirmująca życie”