Misja zrównoważonego rozwoju
Plany zrównoważonego rozwoju Evian, słynnej francuskiej marki wody mineralnej, dobrze wpisują się również w funkcję charytatywną.
„Stowarzyszenie Charytatywne Szefów Kuchni w Bangkoku to dobre wydarzenie do zaprezentowania naszego produktu. Wydarzenie to stanowi dobre połączenie najlepszych szefów kuchni na świecie i szerzy przesłanie naszego produktu w Tajlandii – połączenie czystego i wyjątkowego minerału.” „Nasze źródło jest w 100% naturalny, a nasza praca zaczyna się od ochrony źródła i nie brania więcej, niż natura może dać.”
Zrównoważony rozwój leży u podstaw misji Evian, skupiającej się na ochronie i zapewnianiu jakości produktów przy jednoczesnym zmniejszeniu jego wpływu na emisję dwutlenku węgla. Celem firmy jest to, aby do 2025 roku opakowania PET pochodziły w 100% z recyklingu, wykorzystywały biopaliwa w transporcie i uzyskały certyfikat B Corp w celu spełnienia wysokich standardów przejrzystości społecznej i środowiskowej.
Szczęśliwi nowicjusze
Dusida Merasri, starszy menedżer ds. sprzedaży w firmie Premium Food (Thailand) Co., Ltd. również wyraziła swoją wdzięczność za udział w tym wydarzeniu.
„Będzie to nasz pierwszy raz, kiedy dołączymy do Chef Charity i po raz pierwszy zobaczymy, jak sławni szefowie kuchni przekształcają nasze produkty w wyśmienite kreacje kulinarne” – powiedziała.
„To wydarzenie daje nam możliwość zbudowania silniejszych relacji przy jednoczesnym wspólnym celu, jakim jest wspieranie ludzi w tej branży i wspólne zapewnianie jej sukcesu.”
Idealne połączenie
Tops Wine Cellar przedstawia swoją własną historię, a Rasmus Poll, dyrektor ds. wina, tytoniu i alkoholi w Central Food Retail w ramach Central Retail, wybiera najlepsze wina do 10-daniowej kulinarnej ekstrawagancji wydarzenia.
„Jesteśmy bardzo wymagający, jeśli chodzi o wino. Podczas tego lunchu wybraliśmy winiarnie rodzinne i butikowe i skupiliśmy się na nich. Wśród starannie wyselekcjonowanych win gwiazdą, którą z dumą prezentuję, jest jedno z naszych win z niemieckiej rodziny winiarskiej, – powiedział. Winiarnię prowadzi obecnie siódme pokolenie rodziny.
11. edycja lunchu zbierającego fundusze odbędzie się 17 lutego w hotelu Mandarin Oriental w Bangkoku. Po czteroletniej przerwie spowodowanej pandemią wydarzenie zostanie wznowione w 2024 r., a jego celem jest zbiórka pieniędzy dla szpitali zrzeszonych w Fundacji Debaratana Vijanukula oraz wsparcie potrzebujących dzieci w odległych rejonach Tajlandii.
„Nieuleczalny myśliciel. Miłośnik jedzenia. Subtelnie czarujący badacz alkoholu. Zwolennik popkultury”.
More Stories
Emdoor przygotowuje się do zaprezentowania swoich osiągnięć w zakresie nowej technologii sztucznej inteligencji podczas targów Global Sources Mobile Electronics Show 2024.
LinkedIn wykorzystuje Twoje dane do szkolenia Microsoft, OpenAI i jego modeli AI – oto jak to wyłączyć
Zapomnij o Apple Watch Series 10 — Apple Watch Ultra 2 w kolorze Satin Black to smartwatch, który warto mieć