Informacja prasowa – Samsung
Aby zapewnić wyjątkowe doznania kulinarne, firmy Samsung i Spark nawiązały współpracę z wielokrotnie nagradzanym szefem kuchni Simonem Gaultem oraz Charley Noble Eatery and Bar w Wellington. Korzystając z ramienia robota zasilanego siecią 5G firm RML Machinery i ABB Robotics, zwanego Robo-Chop, Simon pomógł dzisiaj przygotować pysznego homara dla gości w Wellington, a wszystko to w jego restauracji w Auckland oddalonej o ponad 600 kilometrów.
Współpraca pokazała siłę ultraszybkiej łączności 5G firm Samsung i Spark, która jest obecnie wdrażana w głównych miastach Nowej Zelandii. Simon miał obrazy tego, co działo się w Wellington, za pomocą serii telefonów Samsung S23, na których rejestrowano całą akcję.
„Jesteśmy podekscytowani możliwością przeniesienia naszej współpracy ze Spark na wyższy poziom i zademonstrowania możliwości 5G w ten wyjątkowy sposób” – mówi Todd Selwyn, dyrektor ds. sieci w Samsung Electronics w Nowej Zelandii.
„Technologia 5G, którą dostarczyliśmy firmie Spark w Wellington, pozwala na zwiększenie przepustowości i ruchu sieciowego w Wellington CBD. „To wydarzenie upamiętnia zasięg 5G w całym Wellington CBD i jesteśmy bardzo dumni, że możemy zapewnić infrastrukturę, która wyzwala kolejną falę innowacji” – mówi Todd.
Próba rozpoczyna się, gdy Spark dociera do 90 lokalizacji w całej Nowej Zelandii z dostępem do sieci 5G. Spark robi ogromne postępy we wdrażaniu i jest podekscytowany możliwością wykorzystania swojego potencjału we współpracy z legendarnym Simonem Gaultem i partnerami, mówi Renee Mateparae, dyrektor ds. sieci i operacji w Spark.
„To naprawdę świetny przykład naszych wskazówek dotyczących kaupapy w Spark – Hello Tomorrow – które polegają na wykorzystaniu technologii do uwolnienia Aotearoa pełnego potencjału.
Mamy nadzieję, że współpracując ze wspaniałymi lokalnymi innowatorami, takimi jak Simon i Charlie Noble, oraz światowej klasy technologią, taką jak Samsung, stworzymy przyszłość pełną możliwości.
„W miarę wprowadzania 5G do większej liczby Aotearoa i zaczynania podłączania wszystkich naszych lokalizacji komórkowych 5G do w pełni kompleksowej sieci 5G, zaczniemy widzieć o wiele więcej przypadków użycia, takich jak Robo-Chop, gdy Nowozelandczycy zaczną zdawać sobie sprawę z transformacyjnego potencjału tych technologii nowe możliwości 5G na szerszą skalę.” Much.
Simon Gault, wielokrotnie nagradzany szef kuchni z Nowej Zelandii, mówi: „Gotowanie z robotem 5G to coś, o czym nigdy nie myślałem, że będę robić w swojej karierze. To było naprawdę epickie doświadczenie! Nie mogę się doczekać, aby zobaczyć, jak technologia 5G będzie się rozwijać w przyszłość, szczególnie w branży kulinarnej.”
Specjaliści ds. robotyki z firmy Hamilton, RML Machinery i ABB Robotics, również pomogli w realizacji projektu. „Codziennie współpracujemy z wiodącymi technologiami, takimi jak robotyka i szybkie sieci, aby zaspokoić różnorodne potrzeby klientów” – mówi Darryl Joyce, dyrektor generalny RML. „Uwielbiamy wyzwania i lubimy dodawać do rozmowy o możliwościach jakie może przynieść technologia i automatyzacja, dlatego była to świetna okazja dla zespołu RML do zaprezentowania przyszłych możliwości.
Kreacja Simona Gaulta sub-5G obejmuje delikatną bułkę wypełnioną najwyższej jakości homarem nowozelandzkim, uzupełnioną świeżą sałatką, pikantnym sosem z limonki kaffir i kolendrą, posypaną prażonymi białymi nasionami sezamu, wodorostami Coromandel, odrobiną chili, solą morską Obito Bay, i odrobinę bonito.
Przyszłość jedzenia i smaku jest tylko jeden bajt stąd!
Treść jest źródłowa Scoop.co.nz
Oryginalny adres URL
„Nieuleczalny myśliciel. Miłośnik jedzenia. Subtelnie czarujący badacz alkoholu. Zwolennik popkultury”.
More Stories
Ding! Christopher Ward ogłasza nowe Bel Canto
Najlepszą reklamą podczas wydarzenia Apple Mac była bezpłatna aktualizacja pamięci RAM dla MacBooka Air
Startup zajmujący się obserwacją Ziemi wychodzi z zapomnienia z 12 milionami dolarów