Biegowelove.pl

informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej

Potrójnie sprawdź etykietę przed gotowaniem z mlekiem kokosowym w puszce

Potrójnie sprawdź etykietę przed gotowaniem z mlekiem kokosowym w puszce

Poza tym, że zwykłe mleko kokosowe jest mniej słodkie, istnieje kilka innych głównych różnic między tymi trzema składnikami. Niesłodzone mleko kokosowe to rzadszy płyn o naturalnym smaku kokosowym, wytwarzany przez zmieszanie miazgi kokosowej z wodą i czasami może być stosowany jako bezmleczny substytut zwykłego mleka w niektórych przepisach. Znajduje się w szerokiej gamie dań, od pikantnych curry i zup po słodkie soki i puddingi.

Natomiast słodzone skondensowane mleko kokosowe to gęsty, słodki syrop, który jest powszechnie stosowany jako słodzik i wzmacniacz smaku w deserach. Jest wytwarzany przez gotowanie mleka kokosowego i cukru razem, aż zmieni się w syrop. Zwykle widzisz go tylko w deserach i często jest używany jako bezmleczna alternatywa dla słodzonego skondensowanego mleka. Następnie jest krem ​​kokosowy, który jest również syropem, ale jest używany zarówno w deserach, jak i napojach, takich jak pina colada. Jest wytwarzany przez połączenie śmietanki kokosowej z cukrem, co tworzy gęstą i kremową konsystencję i jest grubszą opcją z trzech.

Wiedząc o tym, nie byłoby sensu dodawać dwóch ostatnich opcji do pikantnego posiłku lub niesłodzonej wersji do deseru lub napoju bez dodatku cukru.

READ  Badania NUS rzucają nowe światło na nierozwiązane pokolenie